Ringsted Dun

Ringsted Dun – 70 års erfaring i dyner

 

Ringsted DunOrd som tryghed, troværdighed og kvalitet er nøgleord for Ringsted Dun

Ringsted Dun er vokset til et respekteret brand, kendt for at fremstille dyner og puder af højeste kvalitet. Ringsted Dun nærer den dybeste respekt for deres håndværk og traditioner, koncentrerer sig om det de er bedst til, mens de forfiner under hensyntagen til både dyr og mennesker.

 

Ringsted Duns historie

Historien om Ringsted Dun begynder selvfølgelig i den lille by Ringsted. Det var her man i 1947 grundlagde Ringsted Fjerfabrik som et datterselskab af Ringsted Andels-Fjerkræslagteri (1932-1980), og formålet var at aftage dun og fjer fra slagteriet for at producere puder og dyner.

70 år er gået, og i dag er Ringsted Dun et af de førende brand indenfor dyner og puder.

1947

Ringsted Fjerfabrik grundlægges som et datterselskab af Ringsted Andels-Fjerkræslagteri med det formål at aftage og de forarbejde dun og fjer fra slagteriet.

Virksomheden voksede hurtigt, og var snart den næststørste i branchen.

1957

Ringsted Fjerfabrik overtager madrasfabrikken ROYAL. Madrasfabrikken flyttes til Ringsted, hvor der nu også produceres uldmadrasser, springmadrasser og sovemøbler.

1970

Madrasproduktionen indstilles, og madrasfabrikken ROYAL nedlægges. Fabrikken i Ringsted koncentrerer sig herefter om forædling af råfjer og produktion af dundyner og -puder.

1971

Danpo etableres som en fusion mellem landets 4 største fjerkræslagterier, herunder Ringsted Andels-Fjerkræslagteri. Ringsted Fjerfabrik bliver dermed en del af koncernen.

1980

Fjerkræslagteriet i Ringsted lukker, og der bliver nu fuldt ud fokuseret på forædling af indkøbte råfjer og produktion af dundyner og –puder.

2003

Ringsted Dun sælges til DYKON.

2007

Ringsted Dun har 60 års jubilæum.

2017

Ringsted fejrer 70 års Jubilæums med en helt ny jubilæumsserie af dyner og puder.

 “Made in Denmark” hvad betyder det?

Made-in-Denmark Med en simpel mærkning på produkterne sætter Ringsted Dun fokus på fordelene ved at købe dansk – høj kvalitet til prisen, fastholdelse af danske arbejdspladser, ordentlige vilkår samt respekt for miljø og dyrevelfærd. Med mærkningen “Made in Denmark” vil Ringsted Dun gerne signalere, at Ringsted Dun viser respekt for det traditionelle, danske håndværk i Ringsted Duns produktion. Netop dette er så vigtig for at opretholde dynernes og pudernes høje kvalitetsniveau.

“Made in Denmark” er:

  • Sikkerhed for kvalitet
  • Service tæt på
  • Deklarationer der holder
  • Vished om at minimumslønningerne og arbejdsmiljø er overholdt
  • Ordentlige forhold omkring miljø, dyrevelfærd, menneskerettigheder og arbejdspladsforhold
  • Kortere transport og mindre CO2 belastning
  • Bevare og udvikle danske arbejdspladser

Fordi dyrplageri er en plage

Ringsted Dun har respekt for dyr og kan under ingen omstændigheder acceptere plukning af levende fugle! Netop derfor skal Ringsted Duns leverandører aflevere skriftlig garanti for at fyldet ikke kommer fra levende dyr.

Som dedikeret medlem af den tværfaglige organisation EDFA (European Down & Feather Association), er Ringsted Dun med til at fremme dyrevelfærden og forbrugernes interesser. I 2010 forpligtede medlemmerne sig således til at overholde et krav om sporbarhed og et adfærdskodeks, hvormed der sættes hårdt ind mod dyrplageri og såkaldt ”levende pluk”. Via systematisk registrering kan dunene nu spores helt tilbage til kødleverandøren, og oplysningernes rigtighed kontrolleres regelmæssigt af neutrale eksperter. Ringsted Dun henviser i øvrigt til EDFA’s egen hjemmeside: www.edfa.eu

Ringsted Duns dun og fjer kommer udelukkende fra EU og er derfor underlagt den strengeste dyreværnslovgivning i verden. For at kunne verificere at Ringsted Dun overholder de europæiske dyrevelfærdsnormer, har Ringsted Dun indført et komplet Traceability System (sporingssystem). Dette system pålægger sig at dokumentere hvor fyldet er købt, hvor råvarerne stammer fra, hvordan de er ankommet til Virksomheden, og hvorledes de er blevet anvendt. Fyldet er et biprodukt af fødevareindustrien og købes direkte fra slagterierne, og det er via omfattende overvågning nu muligt at følge sendingerne fra start til slut. Ved kun at købe europæisk, får Ringsted Dun desuden veterinærcertifikater der dokumenterer at dyrene er korrekt behandlet under opvækst og slagtning.

Fordi det er rart at kunne gøre noget for andre

Som dansk Virksomhed er Ringsted Dun medlem af BSCI (Business Social Compliance Initiative), en europæisk organisation der arbejder for at forbedre arbejdsvilkårene i den globale forsyningskæde. BSCI er baseret på et kodeks, BSCI Code of Conduct, der består af 11 punkter inden for sociale, etiske og miljømæssige forhold – en etisk forretningsadfærd indeholdende menneskelige og miljømæssige hensyn. BSCI-deltagerne støtter dette kodeks, stræber mod forbedrede arbejdsvilkår og bekæmper børnearbejde, diskrimination og tvangsarbejde. BSCI er endvidere medlem af organisationen FN’s Global Compact der har til formål at fremme Virksomheders samfundsmæssige engagement og ansvarlighed. Du kan læse mere om BSCI på: www.bsci-eu.org

ringsted dun dyne

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.