Uncategorized

Dyne Test – stor test af moskusdyner

Vi har lavet denne dyne test for at du som forbruger, kan identificere de forskellige egenskaber i dundyner og og få forståelse af hvordan man kan vægte dem, i forhold til deres værdi.

Dyne test vinderen!

Lad os trække det vigtigste frem allerede nu og fortælle at selvom alle dynerne i testen klarede sig godt, så har vi fundet vinderen, som er en Dansk produceret dyne fra Ringsted Dun, som har et batist vår der er syet i kvadrater, med indvendig box-kant. Dynen har alle de vigtigste certifikater som; NoMite, Oeko-tex 100 og DownAfresh. Dynen et af høj kvalitet, men vinder især konkurrencen på grund af den høje kvalitet og den lave pris.

 

Forudsætninger i forhold til testen

Vi har valgt at at teste dyner med moskusdun, da et typisk er her man kan få mest værdi for pengene, men også her hvor de små forskelle virkelig gør en forskel. Testen er lavet for SoveLand.dk, så testen er udelukkende lavet med produkter fra sortimentet. Flere af dynerne fået i en sval eller varm model, og i mange forskellige størrelser, så for at gøre testen brugbar og sammenlignelig er der taget udgangspunkt i lune helårsdyner med moskusdun.

 

Skema for testvinderen

Ringsted Dun Moskusdyne med lækkert batist betræk, til en skarp pris.

Og de andre dyner i testen

Som man kan se er dynerne placeret uhyggelig tæt med karakterer på 9,2 og 9,3. Det var kun testvinderen som fik 9,4 ud af 10 mulige. De høje karakterer tager udgangspunkt i et højt bundniveau, men havde der været udenlandske dundyner med i testen, som ikke havde de rette certificeringer, detaljer og finish, ville de med sikkerhed score anderledes lavt i bedømmelsen.

 

Den billigste – ProSleep Moskus

Hvis du vælger ikke at tillægge dyne testen den store vægt, men i stedet bare leder efter en god dyne til den bedste pris, så skal du vælge ProSleep Moskus.

Højeste kvalitet – Hyrdinden med Edderdun

Hvis du bare vil have det bedste, kan du roligt vælge Hyrdinden fra Ringsted Dun, som udover moskusdun er tilføjet edderdun og “bodyshape” syet. I samme kategori af fantastiske dyner har vi Svinedrengen, som har bomuldssatin betræk og er box-syet.

Resultater fra de andre dyner i testen

Det er ikke dårlige dyner, de har bare ikke vundet.

Sådan læser du testen og bruger den aktiv

Ringsted Dun moskusdynen med batist betræk er test vinderen i vores moskusdyne test, og her kan du se analysen der ligger til baggrund for resultatet. Du kan selv dykke ned i analysen og lave din egen vurdering af de enkelte elementer og tage stilling til om du ville vægte egenskaberne, på samme måde som os.

Du kan med fordel bruge skemaet til at vurdere andre dyner og se om de kan leve op til testvinderen, i forhold til kvalitet og pris.

Læs konklusionen af testen på Blog SoveLand – Dyne test!

Vi har arbejdet med boligtekstiler og dyner de sidste 20 år, og ønsker med denne site at dele vores viden og erfaringer.