Certificering af dyner

Mærkning af dyner

Mærkningen af dyner er vigtig, men det vigtigste forhold er dog, at du stoler på producenten og forhandleren inden du køber. Derfor skal du købe en dansk produceret dyne i en fysisk butik eller hos en online forhandler som du stoler på. Tjek gerne hvad andre kunder har skrevet om forhandleren på TrustPilot og tjek om de har E-mærket.

Dyner har en række certifikater, som er med til at gøre det lettere for dig som forbruger. Danske dyner lever op til de strengeste krav i Europa, hvorfor du kan forvente høj kvalitet udover det sædvanlige. Danske kvalitets dyner har som minimum følgende certifikater:

Øko-Tex

Øko-Tex 100 er et certifikat, der kigger på dynens ydre – det vil sige tekstildelen. Dette er meget vigtigt, da tekstilet er den overflade, du berører, hvorfor denne altid bør leve op til Øko-Tex 100 certifikatet.

Downafresh

Downafresh er din sikkerhed for at selve fyldet er behandlet ordentligt og efter alle kunstens regler. Derfor er dette certifikat din sikkerhed for, at dynens fyld er førsteklasse.

NoMite

Det sidste certifikat er NoMite, der giver dig en sikkerhed i forhold til at husstøvmider ikke kan bevæge sig gennem betrækket og ind i dynen.