Sengetøj test

Sengetøj test – Luna Denmark

Grundig sengetøj test, tjek hvad vi ser efter i testen!

Vi har valgt at lave en grundig sengetøj test af Luna Denmark bomuldssatin sengetøj. Sengetøjet kan findes til en fornuftig pris online. Sengetøjet fra Luna Denmark svarer i forhold til kvalitet og pris, til mange af de andre kendte mærker som Sødahl, Nigt&Day og Kronborg,. Så lad os se, hvordan sengetøjet klarer sig i vores sengetøj test.

Certifikater og mærkning

Sengetøjet er Øko-Tex 100 certificeret – Vigtigt så man er sikker på at der ikke er brugt skadelige kemikalier i produktionen.

Sengetøjet er ikke Økologisk – Det ville have været at foretrække hvis sengetøjet var økologisk, men det er under 1% af sengetøj solgt på det danske marked, sikkert fordi prisen er alt for høj.

Kan vaskes ved 60 grader – Husstøvmider dør ved 55 grader, så det er vigtigt at farver, syninger og lynlås kan klare vask ved 60 grader.

Kan tørretumbles – Det må være op til den enkelte forbruger om man har brug for dette, men sengetøjet burde være i stand til at klare det.

Bomuldssatin treadcount 220 TC – Dette er i den høje ende af treadcount (antal tråde pr. kvadrat centimeter) så absolut godkendt.

Sengetøjet er reaktiv farvet – Er især vigtige ved sengetøj i mørke farver, da den reaktive proces binder farverne til stoffet, således at sengetøjet beholde farven efter gentagende vask.

Sengetøjet er lukket med lynlås – en absolut fordel.

Fysisk sengetøj test inden vask

Sengetøjet pakkes ud, holdes op og farver, mønstre tjekkes. Vi ryster sengetøj og pudebetræk og trækker i syningerne hele vejen rundt, så vi kan se at de holder. Vi måler sengetøjet hvilket viser at det er 1% bredere og  3% længere end pakningen siger, altså 142×206 cm (indpakning siger 140×200 cm) Sengetøjet er lavet i overstørrelse så det forhåbentligt passer i størrelsen efter vask. Vi vejer sengetøjet og udregner vægt pr. kvm til 130 gram og tæller trådene pr. kvadrat centimeter, hvilket bekræfter 220 TC.

Sengetøjet lever op til det lovede inden vask og følelse af stoffet er dejligt blødt. Mønstre og farver er klare og skinnende og lynlåsen virker.

Fysisk sengetøj test efter vask

Vi har vasket sengetøjet ved 60 grader. Rystet det engang for at rette de værste folder, inden det har fået en tur i tørretumbleren. Sengetøjet er nu tørt og ikke alt for krøllet, i hvert fald slet ikke så krøllet, at det behøver at stryges. Sengetøjet måler nu 140×202 cm, så mon ikke denne størrelse passer perfekt, efter gentagende vask. De 2% krymp bekræfter den gode kvalitet, da dårlig kvalitets sengetøj kan krympe helt op til 8 – 10%. Lynlåsen virker stadig og syningerne er blevet endnu stærkere efter vask (dette er meget almindeligt og forventeligt). Farver og mønstre er som før vask, så her er den reaktive indfarvning virkelig trådt i kraft.

Vores sengetøj test viser at sengetøjet lever op til det forventede også efter vask.

sengetøj test

Konklusion på sengetøj test

Sengetøjet i vores sengetøj test lever op til det forventede og kan varmt anbefales. Kvaliteten i bomuldssatin virker rigtigt godt og fremhæver mønstre og farver. At sengetøjet er lavet i overstørrelse virker rigtigt godt. Det viser, sammen med lynlåsen at man har tænkt på forbrugerens oplevelse.

 

 

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.