Dundyner guide

Undgå at blive snydt når du køber dundyner

Dundyner behøver ikke være så svære at købe, du skal blot overholde nogle få anbefalinger. Der er blevet solgt rigtig mange elendige “dundyner” i Danmark, hvor fyldet i bedste fald burde have været betegnet som fjer eller fugle rest-produkter.

Køb danske dundyner

Ringsted Dun og Quilt of Denmark, stiller høje krav til deres leverandører og kvaliteten af de materialer som bruges i produktionen. Derfor er deres dundyner også betydelige bedre, end dundyner fra udenlandske producenter. Du kan også vælge dundyner fra Europæiske producenter, men de er typisk ikke billigere. Og de er med sikkerhed ikke bedre, så hvorfor gamble! Køb ALDRIG en dundyne fra østen. Når man kan finde hele vinger og kødrester i billige dyner fra Kina, så er det nok ikke kvaliteten der er i højsædet.

Jo højere bæreevne jo bedre

Hvis du køber en dansk dundyne, så kan du allerede ved bæreevne 9 få en ganske fornuftig dyne. Men vi anbefaler dig at købe dundyner bæreevne 10 eller gerne bæreevne 11.  En dyne med bæreevne 11 er ofte ikke meget dyrere, men meget bedre. Bæreevnen måler kvaliteten af dunblandingen, så uanset om du ønsker en sval, lun eller varm dundyne, så skal du gå efter så høj bæreevne som muligt. Skalaen går fra 2 – 13, hvor 13 er de fineste gåsedun. Om dunene er andedun, moskusdun eller gåsedun, har ikke noget at sige i forhold til kvaliteten af dynen, det er bæreevne som er vigtigst.

Den individuelle dundyne

Den dundyne som du skal vælge, skal passe til dig, så du skal selv vurdere og tage stilling til disse få punkter inden du køber en ny dyne.

  • Størrelse  – Alm, ekstra længde, dobbeltdyne.
  • Temperatur  – Sommerdyne eller sval, lun, varm helårsdyne.
  • Pris – Gå ikke nødvendigvis efter besparelsen, men se på den faktiske pris!
  • Kvalitet – Køb dansk, med høj bæreevne.
  • Sund fornuft – Undersøg forhandler og producent.
  • Levetid – En dundyne som holder 2 år, kan være meget dyrere end en som holder 10 år!

Billige dundyner – kvalitets dundyner!

Har du nogensinde fortrudt købet af et kvalitets produkt frem for et produkt i dårlig kvalitet…. nej vel! Man kan måske have betalt for meget for et produkt, men man fortryder aldrig, at man vælger den bedste kvalitet. Og da slet ikke hvis prisen er stort set den samme. Køb en god kvalitetsdyne og sov godt under den de næste 10 – 15 år, det fortryder du ikke.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *