Dyner til børn – Baby og Juniordyner

Baby og Juniordyner

Gode råd til valg af baby eller Juniordyner

Som forældre vil vi vores børn det bedste også når det gælder valg af baby eller juniordyner. Små børn sover meget og søvnen er vigtig for deres udvikling. Men hvilken dyne er så den bedste til dit barn?

 

Producent af baby og juniordyner

Når du køber ny dyne handler det i høj grad om tillid til producenten og til den forhandler, du køber hos. Sørg altid for at købe en dansk produceret dyne hos en forhandler, du har tillid til. Det er din eneste garanti, for at dynen lever op til krav omkring dyrevelfærd, arbejdsmiljø og at den har de rigtige certificeringer.

Fyld i baby og juniordyne

Du kan ligesom til almindelige dyner også vælge mellem forskelligt fyld til baby og juniordyner. Du kan vælge mellem fiberfyld, fyld af Andedun eller Mosksudun.

En Baby eller Junior dyne med fyld af Andedun har en bæreevne på 9 mens en dyne med fyld af Moskusdun har en bæreevne på 11. Bæreevnen fortæller noget om kvaliteten af dun og jo højere bæreevne, jo finere dun og jo bedre isoleringsevne. En højere bæreevne giver også kroppen bedre mulighed for at komme af med overskydende varme.

Størrelse på baby og junior dyner

En babydyne måler 70×100 cm og passer til babyer, fra de er nyfødte til omkring 7-9 måneder. En juniordyne er både bredere og længere og måler 100×140 cm. Den passer til børn fra 7-9 måneders alderen og indtil de er omkring de 5 år. Herefter er de klar til en voksendyne.

Vedligeholdelse af baby og juniordyner

Ligesom alle andre dyner, skal baby og juniordyner også vedligeholdes. Ryst dynen dagligt, så dunene bevarer deres fylde og spændstighed og giver den bedste sove komfort til dine børn. Undgå at støvsuge eller banke dynen, da dette kan skade dun og fjer. Alle baby og juniordyner kan vaskes ved 60 grader. Sørg for at vaske med et enzymfrit vaskemiddel, så dunene bevarer deres naturlige lanolin. Dynen tørres i tørretumbler indtil den er helt tør.

Certificeringer af baby og juniordyner

Sørg for at dynen har de helt rigtige certificeringer, som NOMITE, DownAfresh og Oeko-tex.

NOMITE: er din garanti for at dynen ikke kan indeholde husstøvmider eller at husstøvmider ikke har mulighed for at trænge ind i dynen. Det fjer- og duntætte vår er nemlig så tætvævet at miderne ikke kan trænge igennem stoffet.

DownAfresh: er din garanti for et rent kvalitetsprodukt, som er fremstillet efter de strengeste vaskekrav gældende i Europa. Dette betyder, at dynene vaskes, så de opfylder et krav om renhed, samt at de tørres ved mere end 100 grader.

Oeko-Tex: er en international, frivillig produktkontrol for tekstiler. Standarden skal blandt andet sikre at dundyner og -puder er af højeste sundhedsmæssige kvalitet.

Hos Soveland.dk finder du et stort udvalg af baby og juniordyner, der alle lever op til ovenstående krav. www.soveland.dk/juniordyner