Dyne mærker

Der er i de sidste par år kommet mange nye dyne mærker på markedet, hvilket gør det svært at manøvrere rundt på det ret brede dyne marked. For hvilke mærker man kan stole på og hvilke dyne mærker skal man holde sig langt væk fra?

Ud fra min erfaring, mener jeg, at man kommer rigtig langt ved at vælge en dansk dyne leverandør, som enten får sine produceret i Danmark eller i Europa. Derudover skal du kigge på om dynen er Øko-tex 100 klasse 1 certificeret, hvilket betyder, at man ikke tillader brug af sundhedsskadelige stoffer i dundynen.

Jeg har her på siden fremhævet 4 dyne mærker, som jeg mener lever op til de forskellige kvalitets krav – mærker som holder hvad de lover. Du kan læse mere under de enkelte mærker.

Råd til køb af en ny dundyne

Der er nogle generelle ting, der er godt at vide, når du skal købe en ny dyne;

1/ Køb dansk! Det kan bare ikke siges ofte nok. Du får bare den bedste dyne, hvid du køber en dun dyne fra et dansk mærke, der selvfølgelig også er dansk produceret. Ved at købe dansk, er du sikker på, at du får det dyne indhold, som du er blevet lovet under købet (dette er langt fra er sikkert, hvis du vælger at købe en dyne som fx. er produceret i Asien).

2/ Bæreevne! Du skal altid kigge efter hvilken bæreevne dynen har. Bæreevnen på dynen måler simpelthen kvaliteten af dunene i din dyne. Skalaen går fra 6-12, hvor 12 er den bedste – så jo højere desto bedre. Dyner med høj bæreevne har de fineste og letteste dun, hvilket giver en dejlig let og luftig dyne.

Jeg anbefaler altid at købe en dundyne med en min. bæreevne på 10.

3/Pris! Vi kommer nok ikke uden om, at vi alle gerne vil have et godt tilbud og måske endda sparre lidt penge, hvis vi kan og dyner er faktisk ret jævnligt på tilbud rundt omkring. Så det kan være en rigtig god ide, at tjekke dundyne markedet inden du køber, da der kan være rigtig mange penge at sparre – især hos de online butikker kan du ofte få et rigtig godt tilbud.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.