Dit barn behøver uforstyrret søvn
Søvn

Dit barn behøver uforstyrret søvn

Dit barn behøver uforstyrret søvn

Undersøgelser har vist, at børn er mere udsatte, når de sover for dårligt eller for lidt.

På kort sigt bliver de ufokuserede og irritable og deres indlæringsevner forringes. På længere sigt kan manglende søvn gå ud over børnenes helbred. Under søvnen producerer børn nemlig en masse hormoner, som har afgørende betydning for deres vækst og deres evner til at reproducere sig selv. Mangel på søvn kan således betyde mangel på disse hormoner.

Ti gode råd til indretning af børneværelset

Det kan være svært at få lege-værelset til at gå op i en højere enhed med soveværelset. Den gylden indretningsregel er hver ting til sin tid. Her får du ti nemme indretningsråd

  1. Opdel gerne værelset i to dele fx med en reol, så du laver et område til leg og et område til søvn.
  2. Mal værelset i neutrale farver, der virker beroligende. Så kan de også holde, når dit barn bliver ældre.
  3. Sove-området skal være elektronik-frit. Dvs. ingen computere, WII eller Playstation, mobiltelefoner, tv og cd-afspillere. Gem det væk i legeområdet og allerhelst inde i et skab. Elektronik er tiltrækkende – både for pillefingre og støv.
  4. Undgå for mange forstyrrende dimser og dutter nær soveområdet, uanset hvor søde og sjove de er. Fx uroer over sengen, som holder den lille aktiv og vågen.
  5. Hold orden. Hvis Lego-slottet lige mangler de sidste klodser for at blive helt færdigt, er det svært at få ro til at falde i søvn. I det hele taget virker rod og uafsluttede lege forstyrrende – både på store og små.
  6. Ha’ faste pladser til legetøjet – kasser, kurve, hylder osv. Måske med billeder på (som dit barn selv har tegnet). Så er det samtidig nemmere for de små at rydde op selv.
  7. ….. se hele af artiklen hos Quilt of Denmark

Sørg for at dit barn ligger godt i kvalitets dyner som holder dem varme og hjælper kroppen til at ånde.

Vi har arbejdet med boligtekstiler og dyner de sidste 20 år, og ønsker med denne site at dele vores viden og erfaringer.